De vaccinatielocatie in Woerden opent niet op 1 april, maar ruim anderhalve week later op 12 april. Dat heeft de GGD-regio Utrecht desgevraagd laten weten. De locatie aan de Bleek 1 is klaar voor gebruik, maar er is nog niet voldoende vaccin.

Begin maart werd bekend dat Woerden een eigen vaccinatielocatie zou krijgen in de stad. Het voormalige hoofdkantoor van Campina werd als meest geschikte optie gevonden. Het vervallen pand moest nog flink opgeknapt worden. Volgens wethouder Arjan Noorthoek kon er vanaf 1 april geprikt worden, maar die deadline wordt niet gehaald.

De GGD zegt dat het pand al wel klaar is voor gebruik maar er zijn niet voldoende vaccins beschikbaar om van start te gaan. Hoogstwaarschijnlijk wordt er geprikt met het vaccin van fabrikant Pfizer, zegt een woordvoerder van de GGD. Er komen zes tot zeven priklijnen waardoor er zo’n dertien mensen per uur geprikt kunnen worden.

De eerste prik wordt in Woerden gezet op 12 april. Aankomende donderdag wordt er al wel geoefend in de locatie aan Bleek 1 om te kijken of alles goed is ingedeeld. Inwoners uit Woerden die voor 12 april een uitnodiging voor een vaccinatie ontvangen, kunnen dat elders laten doen of wachten tot de locatie in Woerden opent.

Intussen zijn afgelopen vrijdag verschillende huisartsen in Woerden begonnen met prikken op hun praktijk. Ze worden daarbij ondersteund door apotheken, zegt de gemeente Woerden.