Het begon al vroeg op het veld met het enorm populaire penalty-schieten. Ook was er een vossenjacht in oosters sferen door de binnenstad en voor wie geen zin had om veel te bewegen kon zich in de tent uitleven in creatieve spelletjes, zich laten opmaken of de lange haren laten invlechten. Ook werd een nieuw spel gelanceerd: dartschieten. Wat opviel was de grote deelname van kinderen aan spelletjes

De kinderbingo van de Woerdense Vakantieweek was geheel in stijl volgens het thema 1001 nacht. De presentator was verkleed als Ali Baba. Sjeik Habib en zijn dienaren verzorgden digitaal het draaien van de balletjes en het controleren van de bingo. In elke ronde was er drie keer kans op een prijs. De prijswinnaars mochten aan het rad van fortuin draaien voor de bepaling van hun prijs en elke keer als er een bingo werd gemeld, klonk de sirene.

De niet uit het programma weg te denken seniorenmiddag was eigenlijk in de tent op het veld gepland, maar gezien de verwachte hitte verplaatst naar het veel koelere Weddesteyn. De ouderen werden keurig netjes en in gekoelde bussen naar het verpleeghuis vervoerd. Daar trad onder andere zangers Corry Konings op, die er zelfs in slaagde om een heuse polonaise op de vloer te krijgen.

Het avondvermaak was De Comedy Night, met als absoluut hoogtepunt het optreden van Nederlands bekendste comédienne Tieneke Schouten. Zij vermaakte het weer massaal aanwezige publiek met prachtige imitaties van Patricia Paay en André Rieu. Een klaterend applaus van de enthousiaste liefhebbers, – die af en toe in een ‘deuk’ lagen – was de terechte beloning voor dit Utrechtse raspaardje.

Foto’s: Anno Visser