Afgelopen zaterdag stond de start van het zaalseizoen voor SDO/Blijwerkt op de rol. Het bleek een valse start, want KCR uit Ridderkerk nam de buit mee naar huis.

SDO komt dit zaalseizoen uit in de overgangsklasse. Het belooft een pittig seizoen te worden in de ‘poule des doods’ met daarin sterkhouders als Pernix, Sporting Delta, Meervogels en TZ. De equipe uit Kamerik wil zich graag meten met deze ploegen, maar gaf daar tegen KCR weinig blijk van.

Aanvallend was het spel de ene keer te onrustig, de andere keer te traag. De sleutel tot het verlies zat hem in de Kamerikse verdediging, maar bij rust stond er nog een geruststellende 12-11 op het scorebord.

In de tweede helft werd zelfs een gaatje van vier punten geslagen bij een stand van 17-13. De ploeg had toen de kans op door te drukken, maar dat mislukte. KCR bleef gas geven en geloven in een stunt. Na de gelijkmaker op 19-19 kreeg hun vertrouwen een nieuwe ‘boost’. SDO ging in die fase goed met de kansen om en na een fraai afstandsschot van Gerhard Gouderjaan was het verschil weer drie bij een stand van 23-20.

Maar KCR gaf een visitekaartje af in de deze poule door ook die achterstand binnen ‘no-time’ weer recht te trekken zelfs door te stoten naar de eerste voorsprong van de wedstrijd. Deze tegenslag kwamen de Kamerikers niet meer te boven. De wedstrijd werd uit handen gegeven en op basis van strijdlust gingen de Ridderkerkers er terecht met de winst vandoor: 25-26.

Foto: SDO/Blijwerkt – Gerhard Gouderjaan in de aanval voor SDO BlijWerkt tegen KCR