Logo Sportlust Sportlust is de competitie, thuis tegen Nootdorp, begonnen met een onnodige nederlaag. In de voorbereiding en de bekerwedstrijden hebben de roodwitten laten zien over…

een scorende ploeg te beschikken maar het missen van opgelegde kansen brak de Woerdenaren op en stond de keeper van Nootdorp een doelpunt in de weg

In de 30e minuut was het plotseling aan de andere kant wel raak, Nootdorp bracht de bal binnen de 16 van Sportlust, werden twee foutjes direct afgestraft en kwam Nootdorp enigszins tegen de verhoudingen in op 0-1.

Ook in de tweede helft bleef Sportlust de betere ploeg. De spelers van Nootdorp vochten als leeuwen om de voorsprong vast te houden en Sportlust bleef volharden in het missen van kansen. In de 70e minuut (Nootdorp stond al met negen man!) schoot Nick Verhagen op de lat schoot en zag Stef Hoogveldt kans voor een leeg doel naast te prikken. In de 85e minuut werd de derde speler van Nootdorp heen gezonden maar ook tegen acht geelhemden kwam Sportlust niet tot scoren. Kevin Blonk was nog het dichtst bij een goal maar weer vracht de Nootdorp doelman redding.

Al met al een teleurstellend begin van de competitie voor Sportlust. Na de wedstrijd werd er natuurlijk nog lang nagepraat over deze wedstrijd. Trainer Wim van ’t Westeinde wist dat zijn ploeg goed had gespeeld en maar twee dingen beter had moeten doen. Dat waren op het einde van de wedstrijd minder de hoge bal spelen en uiteraard had de ploeg gewoon twee of meerdere keren moeten score.

Foto’s: Gerda Toet