Logo Rohda76 Bodegraven In de openingswedstrijd van de nacompetitie voetbalde Rohda’76 zaterdag in Bodegraven tegen Zwarte Pijl uit Rotterdam. Bij rust stond het nog 0-0.

In de 50e minuut soleerde Arnoud Troost de zestien binnen en schoof de bal overtuigend tegen het net: 1-0. Direct daarna probeerden de Rotterdammers met een driedubbele wissel het tij te keren. Met succes. Eerst legde Zwarte Pijl uit een corner de Rohda-defensie in de luren (1-1) en even later kregen de havenstadbewoners vrije doorgang naar het doel van Jeroen Kok: 1-2.

Aan de andere kant hadden een kopbal van Wessel Sterk en een schot van invaller Max Heij een beter lot verdiend. Net als de fraaie vrije trap van Stephan Wahl. Buiten bereik van de doelman caramboleerde de geplaatste bal via de paal weer het veld in. In de tegenaanval bleven de Rotterdammers gevaarlijk. Zoals in de allerlaatste minuut toen Zwarte Pijl de misère voor Rohda nog groter maakte: 1-3. De kans dat Rohda volgend seizoen in de derde klas uitkomt is door deze uitslag behoorlijk gereduceerd.

Foto: Kees van der Wilk
Tim van der Werf torent boven de Zwarte Pijl-defensie uit
21 rohda