Logo RVC33 Reeuwijk De thuiswedstrijd zondag tegen VOC uit Rotterdam was voor RVC’33 de eerste wedstrijd ooit in de clubhistorie die gespeeld zou gaan worden in de zondag…

eerste klasse. Al na een half uur spelen werd de overmacht van VOC omgezet in een voorsprong. Een scrimmage belandden voor de voeten van de VOC aanvaller, die daarna vrij in kon schieten. Zo’n vijf minuten later was het opnieuw raak: een droge schuiver kon door doelman Gyina niet meer gekeerd worden: 0-2.

Ook na de rust behield VOC de overhand. Uit een corner voor VOC werd de bal van de lijn gehaald door Aartjan van Dijk, maar de scheidsrechter zag hier een bewuste handsbal in en met rood kon Van Dijk vertrekken. RVC-doelman Gyina wist de strafschop te keren. RVC was nog niet helemaal verslagen.

Een kans voor RVC werd gekeerd door de Rotterdamse goalie. Na deze mogelijkheid en met tien man werd het voor RVC een lastig verhaal. De Rotterdammers liepen al snel uit naar 0-4. De thuisploeg hield met een man minder geen stand en ook de 0-5 viel in de laatste minuten binnen.

Foto: Letty Blanken
Stijlvolle actie van Xavier Gyina
rvc