SDO/BlijWerkt is tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen een verlies aangelopen. Waar het in de eerste helft gelijk opging en er in de tweede helft nog een voorsprong was, werd er na een mindere fase toch verloren met 18-15 van het Leidse Pernix.

Er waren een aantal nieuwe gezichten bij SDO. Edwin Visser is de nieuwe coach en hebben verschillende spelers/sters afscheid genomen, maar blijkt Rosanne Lansbergen een uitstekende aanvulling. Met deze aanvulling in de gelederen ging het gelijk op in de beginfase.

Pernix beschikt over een gedisciplineerde ploeg, maar toch wist SDO hier goed mee om te gaan. Vanaf een 4-4 gelijke stand wist Pernix twee doelpunten uit lopen. Vervolgens ging het gelijk op tot een 12-10 ruststand.

In de rust werd geconstateerd dat SDO genoeg kansen had en dus vol moest blijven houden. De achterstand werd na de theepauze omgedraaid in een voorsprong. Helaas wisten de Kamerikse bezoekers dit niet vol te houden.

Een doelpuntloze periode werd afgestraft door Pernix: van een 13-14 voorsprong voor de Kamerikers naar een 18-14 achterstand. SDO wist nog één maal te scoren wat resulteerde in een 18-15 eindstand.