Logo Ellen van Dijk 2 Ellen van Dijk is in het Deense Herning opnieuw Europees kampioene tijdrijden geworden. De Belgische Ann-Sophie Duyck eindigde op 58 tellen als tweede, voor Anna…

van der Breggen en Lucinda Brand. Van Dijk, de dertigjarige titelverdedigster was beduidend beter dan de rest op het vlakke parcours in Denemarken. De condities waren niet optimaal, het 32 km. lange parcours was kletsnat waardoor de Zweedse rijdster Emilia Fahlin onderuit ging en moest stoppen. De drie Nederlandse dames, Ellen van Dijk, Anna van der Breggen, (vorig jaar nog winnares van de wegwedstrijd) en Lucinda Brand werden resp. eerste, derde en vierde.

Ellen van Dijk ging als laatste van start, had even een probleempje in een bocht doordat ze weggleed maar bleef op haar fiets zitten en bleek uiteindelijk de snelste tijd te hebben neergezet. Dankzij deze zege mag Nederland op 19 september drie rensters afvaardigen voor het wereldkampioenschap tijdrijden in het Noorse Bergen.

Plaatsgenote Floortje Mackaybij de beloftevrouwen had twee keer pech: haar achterwiel kwam vast te zitten waardoor de ketting losraakte en een lekke band vlak voor het einde.

Foto: Ellen van Dijk/Twitterellen