Wouter van Midden werd zaterdag  in het Friese Burgum de verassende  Nederlands Kampioen polsstokverspringen. Hij sprong een verbluffende afstand van 21.42m. Daarmee versloeg hij kanjers als regerend kampioen Rian Baas die de finale op zeven centimeter na miste. Ook Jaco de Groot en Erwin Timmerarends moesten met resp. 21.03m en 20.90m. in Van Midden hun meerdere erkennen. 

De Hollandse dames hadden minder succes en moesten alle titels in Friesland laten, waar Marrit van der Wal en twee andere Friezinnen, als winnaressen op het Friese podium stonden.

Bij de junioren zorgde Reinier Overbeek voor een verrassing nadat Friese springer Rutger Haanstra geweldig uithaalde in zijn eerste sprong 20.53m. In zijn laatste sprong liet Overbeek zien dat hij het nog beter kon met een sprong van 21.22m.

Bij de jongens werd Roy Velis Nederlands Kampioen met 19.33m.  Tegen dat geweld konden  de Friese springers niet tegen op, want Karsten Klarenbeek sprong 18.38m naar zilver. Rick Cazant sloot de Hollandse rij met een PR van 17.95m. 

In de meisjescategorie was Suzanne Mulder met zilver de enige Hollandse op het podium.  Ze sprong 15.40m. 

Kampioenen NK Polsstokverspringen 2021