Bij de woensdagavond gesprongen wedstrijden om de Groene Vakwinkel Bokaal in Polsbroekerdam heeft Thomas van Midden de gedoodverfde winnaar Jaco de Groot naar het tweede plan verwezen. De gebroeders Van Midden waren toch al succesvol door ook de bronzen medaille voor de familie op te eisen.

Dymphie Baas-van Rooijen uit Oudewater was bij de Dames een klasse apart en veroordeelde Julia van Eijk en Demi Groothedde tot de zilveren en bronzen plak.

Klassementsaanvoerder bij de Junioren, Benschopper Reinier Overbeek, moest toch nog flink aan de bak om Lucas van Eijk en Chris Anker van het lijf te houden.

Bij de Jongens liet Harmen Timmerarends klassementsleider Guus Hoogland in het zand bijten met een verschil van slechts 31 centimeter en kaapte Roy Velis de bronzen plak weg voor de neus van Zegvelder Eimert van Ingen.

Thalina van der Wind sprong bij de Meisje het verst van allemaal. Rianne de Regt veroverde het zilver en Suzanne Mulder kreeg het brons omgehangen. Zij blijft, dankzij die derde plaats, nog net de leider in het algemeen klassement, maar voelt wel de hete adem van de Linschotense De Regt in haar nek.

Foto’s: Eric van Kordelaar