Zaterdagmiddag omstreeks half twee zagen ooggetuigen uit een varkensstal in Linschoten een zwarte rookpluim komen, waarop meteen de brandweer werd gewaarschuwd.

De boer werd onmiddellijk door buren en omstanders geholpen en in afwachting van de brandweer werd de toevoer van gas en stroom uitgeschakeld. Met gevaar voor eigen leven klommen de helpers op het dak om te redden wat er nog te redden viel.

Helaas konden niet alle varkens meer uit de brandende stal gehaald worden. Door de andere gebouwen nat te houden werd erger voorkomen. De rookwolk was in de wijde omgeving te zien. Omstreeks kwart voor zes was de brand onder controle.

Om hoeveel bij de brand omgekomen varkens het gaat is nog niet bekend. Zondag is al meteen begonnen met het uitruimen van de resten van de stal. Volgens ooggetuigen zou de brand mogelijk zijn ontstaan door kortsluiting in de zonnepanelen, die nog maar kortgeleden zijn aangelegd. Nader onderzoek in de komende dagen zal de juiste oorzaak van de brand moeten aantonen.

Foto’s: PR