Logo MontfoortZaterdag reisde Montfoort af naar Duno in Doorwerth, de koploper in de eerste klasse C. Direct werd duidelijk, dat de thuisploeg Montfoort haar wil wilde opleggen. DUNO drukte op het…

doel van Robin Vianen, maar hij was de man die zijn ploeg in de race hield. Naarmate de eerste helft vorderde werd ook de druk op het Montfoortse doel minder. Bij rust was het nog steeds 0-0.

De tweede helft startte Montfoort verrassend met een 5-tal hoekschoppen, die geen doelpunt opleverden, maar wel lieten zien, dat Montfoort vechtlust had. Hierna nam de thuisploeg het initiatief met de openingstreffer. Maar Montfoort vocht door en en zocht de aanval. Vijf minuten voor tijd tekende plotseling Mark van Baal voor de gelijkmaker, een prestatie van formaat.

Even leek het of de thuisploeg genoegen nam met een gelijkspel waardoor de druk op het doel van Robin Vianen af nam. Vlak voor het einde werd buiten ‘de zestien’ een overtreding gemaakt en Nicolai Verbiest greep de kans om zijn ploeg op een uitermate verrassende voorsprong te zetten. Montfoort liet zich de 2-1 niet meer ontglippen en is de nieuwe koploper.