Logo Cultuur C5Tijdens het stadsgesprek over cultuur in Woerden in het Klooster, kwamen talloze ideeën over tafel. De organisatie was in handen van de C5, dat bestaat uit het Klooster bibliotheek, KUVO…

Stadsmuseum en Cultuur Platform. Aan zes tafels konden alle aanwezigen hun ei kwijt aan de goed luisterende tafelvoorzitters. Een van de onderwerpen was het ‘jubileumjaar 650 jaar stadsrechten’.

Een aanprekend idee was om op die verjaardag het jaar 1372 na te spelen. Maar er kwam nog veel meer langs. Bijvoorbeeld het idee om een broedplaats op te richten voor alle kunstvormen. Of om kunsttalenten financieel te steunen met een toelage. Houden we talenten vast of moeten we talent juist loslaten naar de grote stad?

Een heel ander idee is om een kunstdriedaagse te organiseren zodat jonge kinderen met kunst kennismaken. Namens de gemeente was Chantal Stuart aanwezig. Zij ziet de cultuur in Woerden als een waarde, die niet alleen als kostenpost gezien moet worden. Zij zal de resultaten van de bijeenkomst meenemen naar het gemeentehuis.