Logo Voetbal 10 De bezoekers van WDS uit Driebruggen haalden in Oudewater dezelfde truc uit als vorige week: massaal verdedigen ter hoogte van de 16-meterlijn, zodat er voor…

FC Oudewater geen doorkomen aan was. Die tactiek werkte bijna feilloos. WDS had kansen te over, maar die strandden allemaal. De paniek sloeg toe, waardoor de Driebruggenaren in het offensief werden gedwongen.

Na de thee was het ‘van hetzelfde laken een pak’. WDS hield nog exact tien minuten de boel op slot, tot Laurens de Vor in de 55e minuut Oudewater op een 1-0 voorsprong bracht en daardoor veranderde de wedstrijd.

WDS begon verder van het eigen doel te voetballen en FC Oudewater wist zich met de nieuwe spelopvatting en het ontstaan van veel meer ruimte geen raad. Bij het afronden openbaarde zich aan FCO-zijde een groot gemis aan schotkracht en het aantal ‘bange passes’ nam in aantal toe.

WDS kreeg meer greep op de wedstrijd en dat leverde de nodige gevaarvolle momenten op. De thuisploeg volhardde in het niet benutten van scoringsmogelijkheden. Uiteindelijk liep het goed af voor de gastheren en bleven de verdiende punten in Oudewater.

Foto: FC Oudewater
47 oudewater