Logo OudewaterFC Oudewater grossierde wederom in persoonlijke fouten, leed balverlies en had de grootste moeite om het ietwat opportunistische spel van Veenendaal te volgen. Het eerste…

signaal werd al na vijf minuten afgegeven na twee hoekschoppen op rij en kon een keihard schot van verdediger Van Grootveld alleen maar worden gestopt door het hoofd van Joost Miltenburg. Kort daarna nog zo’n onverwacht schot van een Veenendaler maar de Oudewaterse doelman Kaj van den Heuvel pakte de bal netjes.

Na een stief kwartiertje kondigden de eerste Oudewaterse kansjes zich aan, maar leverden uiteindelijk niets op. In de 20e min. kreeg Veenendaal loon naar werken: 1-0. Simon la Lau redde met veel moeite nog een lastige situatie voor Oudewater.

Na de thee moest Van den Heuvel alweer snel ingrijpen om een grotere achterstand te voorkomen. Overigens pakte zijn collega Prins aan de overzijde een goed genomen vrije trap van Djardo Boele ook keurig netjes. Even later liet Veenendaler Van Grootveld de bal genadeloos tegen het net ploffen: 2-0. Gelukkig kreeg de Oudewaterse aanvoerder de kans op een tegendoelpunt, een gelijkmaker hing nog in de lucht maar uiteindelijk bleef het bij 2-1.