Zaterdag speelden de waterpolomannen van Zwem- en Poloclub Woerden in Almere tegen de Aalscholvers.

De wedstrijd begon van beide kanten vrij stroef. Pas vlak voor de het einde van de eerste periode scoorde Cyriel Muthert de 0-1.

In de tweede periode liep Woerden verder uit na bemoedigende woorden van de coach Kees Ruigrok. Helaas moest in de derde periode Roeland van de Bosch op de kant plaats nemen wegens te veel persoonlijke fouten. Hierdoor kreeg de jeugd wel meer kans om te spelen.

Woerden controleerde echter de wedstrijd volledig en kon eenvoudig uitlopen naar een 3-8 voorsprong bij de start van de laatste periode. De Aalscholver creƫerde einde wedstrijd nog enkele overtal situaties voor het Woerdense doel door de keeper mee naar voren te laten komen.

Woerden-doelman Remco Veldwijk gaf daar een passend antwoord op door het laatste doelpunt voor zijn rekening te nemen. Met een prachtig schot over het hele veld kon hij de eindstand bepalen op 4-10 voor Woerden.

ZPC Woerden staat nu met twee wedstrijden minder gespeeld toch met drie punten voor op de nummer 2 van het klassement. De Reuring, dat afgelopen weekend verloor en belangrijke punten liet liggen voor het kampioenschap. Op 8 februari speelt Woerden tegen De Reuring en kunnen de Woerdenaren een grote stap zetten richting een kampioenschap.