Logo VEP Met een minuut stilte voor de onlangs overleden Ries Kooyman, VEP’s oudste- en erelid, begon VEP aan de wedstrijd tegen koploper Bernardus uit Hazerswoude.

Een wedstrijd die de thuisclub eigenlijk zou moeten winnen om toch nog een kleine kans te behouden op het spelen van nacompetitie. Vanaf het begin liet Bernardus zien waarom zij de huidige koploper is. Al vrij vroeg in het begin van de wedstrijd kregen de bezoekers een kans na slecht uitverdedigen. Het slechte uitverdedigen zou VEP in de eerste helft gaan opbreken. Na geklungel achterin stond het na een half uur 0-2 voor Bernardus.

Na rust bracht trainer Van der Ley de 17-jarige A-junior Lars van der Sluis in de ploeg, een echt handenbindertje en kwamen ook de middenvelders van VEP beter tot hun recht. Na 70 minuten kwam de beloning. Yannick Kemp ging goed door en legde de bal panklaar op Ryan van der Aar: 1-2. Hierna ontspon zicht een wedstrijd die alle kanten op kon. Bernardus weigerde de wedstrijd te beslissen, ook al omdat doelman Versteeg zeer goed stond te keepen. Ondanks dat VEP ook nog enkele kleine en grote kansen kreeg werd er niet meer gescoord.

Foto’s: Anno Visser