Logo VEP voetbalDe bezoekers uit Woerden begonnen in Delft sterk tegen Delfia. De tegenstander werd meteen onder druk gezet en de eerste kansen kwamen snel. Luuk Janmaat zette VEP na…

tien minuten al op voorsprong. VEP bleef lang de betere ploeg en Delfia kwam er nauwelijks aan te pas. Doordat de tweede treffer uitbleef, kroop Delfia langzaam een beetje uit zijn schulp. Kansen creƫerde het niet. Net voor d rust leek Mike van der Steen nog een verkeerde terugspeelbal af te straffen, maar de Delftse keeper was alert. Uit de eerste serieuze aanval van Delfia werd het geheel onverwachts toch 1-1.

VEP startte ook de tweede helft sterk. Een snelle aanval via Ryan van de Aar eindigde op de paal. Even later kwam Delfia er snel uit en daar viel de bal wel net aan de goede kant van de paal. VEP keek ineens tegen een 2-1 achterstand aan en was even de weg kwijt. Na ruim een uur spelen kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. VEP kwam weer aan voetballen toe, ging op zoek naar de gelijkmaker en dat lukte ook. Met nog tien minuten te spelen scoorde Daan Walgreen op aangeven van Luuk Janmaat en daarmee moesten beide ploegen het doen.