VEP en Linschoten ontliepen elkaar afgelopen zaterdagmiddag op sportpark Cromwijck maar heel weinig. De thuisclub sprong echter effectiever om met de doelkansen en pakte uiteindelijk de winst met 3-1.

De eerste 25 minuten speelden beide ploegen aardig voetbal. De aanvallen van VEP hielden meer dreiging in en dat resulteerde in twee doelpunten. Een goede voorzet van Jordi Schmidt zaaide in de zevende minuut onrust in de verdediging van Linschoten en Max Willebrands profiteerde: 1-0. Na een dik kwartier stond de defensie van de bezoekers opnieuw te schutteren en Mitchell Nap kopte raak: 2-0.

Daarna viel VEP terug. Slordig balverlies leverde Linschoten twee grote kansen op die niet werden benut. Acht minuten voor de rust werd de geblesseerde VEP-doelman Christiaan Versteegt vervangen door Ties van der Wilk.

Vijf minuten na de hervatting profiteerde Sam da Cruz koppend van organisatorische wanorde in de VEP-defensie: 2-1. Daarna. zakte het spelpeil zienderogen en sloeg de vermoeidheid toe, met als gevolg veelvuldig balverlies en onnodige overtredingen. In de 76e minuut profiteerde invaller Jeroen Plug van een blunder in de verdediging van de Linschotense bezoekers: 3-1 en bleven de punten in Woerden.

Foto’s: Anno Visser