Logo VEP VEP speelde afgelopen zondag onder prachtige weersomstandigheden op Sportpark Cromwijck tegen degradatiekandidaat Odijk. VEP had de laatste twee wedstrijden…

gewonnen maar was wel gewaarschuwd, aangezien in de uitwedstrijd van Odijk werd verloren.

De openingsfase was licht in het voordeel van de bezoekers en na tien minuten had men ook al succes. De VEP-doelman ging bij de 0-1 niet geheel vrij uit. Het duurde een half uur voordat de thuisclub aan de eerste serieuze aanval toekwam, maar Lars van der Sluis werd afdoende bewaakt.

Diezelfde Lars werd even later keihard naar het gras gewerkt, waardoor Odijk me tien man verder moest. VEP strafte dit meteen af en op aangeven van Ryan van de Aar kopte Mitch van Haaren de gelijkmaker erin. VEP had nu het betere van het spel, maar verzuimde dit om te zetten in een voorsprong.

In de tweede helft viel er nagenoeg niets te beleven. Enige noemenswaardige punt was dat Luuk Janmaat goed wegkwam met een geel kartonnetje, toen hij wel heel hard doorging op de Odijk-keeper. De uitstekend invallende scheidsrechter Hovinga maakte een einde aan de wedstrijd en de punten werden gedeeld.

Foto’s: Henk Wit