Logo Voetbal 5 Hoogstaand was het duel tussen VEP en WDS niet. De werklust van beide ploegen maakte echter veel goed. Bij VEP ontbraken twee (waarschijnlijk) lang geblesseerden:…

Paul Kleinherenbrink (knie) en Joost Brugman (hamstring). Laatstgenoemde werd duidelijk gemist in aanvallend opzicht. Bovendien bleek Menno van Dalen niet fit genoeg om te kunnen spelen.

VEP startte onzeker en WDS was aanvankelijk de betere ploeg zonder echte kansen te creƫren. Die waren voor een counterend VEP. Stan Daalhuizen strandde op doelman Jan Boerefijn en broer Tim zag een fel schot worden gepareerd door de uitstekende WDS-goalie. Uit de lage hoekschop van Max Willebrands belandde de bal op de hak van Kevin Kooijman, die onbewust scoorde: 1-0.

Kort na rust tikte Hans Simon van de bezoekers uit een corner de bal achter de goed keepende VEP-doelman Christiaan Versteegt. In het resterende deel van de wedstrijd verzuimden Stan Daalhuizen voor de thuisclub en Mark Venhuis en Matthijs Omta voor de bezoekers, hun kansen te verzilveren.

Foto’s: Henk Wit