Afgelopen zaterdag stond ook voor VEP de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Sportief uit Woerdens Verlaat kwam op bezoek en bleek een taaie tegenstander voor de thuisclub toen de stand gelijk werd. VEP begon nog goed, maar leverde vervolgens een wanprestatie en werd er met 1-3 verloren.

VEP na enkele minuten al een voorsprong, want Chris Daalhuizen kopte de 1-0 uit een hoekschop tegen de touwen. Daarna kregen de gastheren alle kans om de voorsprong uit te bouwen. Na een kwartier leek de zwart-witte koek op en daalde het niveau rap. Sportief profiteerde in de eerste helft twee keer van defensief geklungel van de thuisploeg, waardoor de gasten met een 2-1 voorsprong de kleedkamer ingingen.

In de tweede helft hoopte het publiek op een opleving, maar al snel kon Sportief weer juichen. Al koppend kon men ongehinderd de 3-1 maken.

Na een uurtje voetballen leek VEP zich even te herpakken, maar weer werden de kansen niet benut. Tegen het einde van de wedstrijd kon aan beide kanten een speler met twee keer geel het veld verlaten, waardoor de 1-3 eindstand werd bereikt met twintig voetballers in het veld.

Zo eindigt het seizoen 2018-2019 van het jonge VEP-elftal een beetje in mineur op de zesde plaats. De beste wedstrijden werden gespeeld tegen de beste tegenstanders. Zo werd Kamerik twee keer verslagen en ook tegen de nummer drie (WDS) en nummer vier (SC Woerden) werd niet verloren. De punten werden verloren tegen de ploegen in het rechterrijtje.

Volgend seizoen dus wederom een jaar in de 4e klasse met veel streekderby’s.

Foto’s: Henk Wit