Logo VEP Afgelopen (koude) zaterdag stond voor VEP de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma. De wedstrijd tegen Moerkapelle…

begon enigszins aftastend met een lange periode van balbezit voor VEP. Na een kwartier kon Ferry Kooijman het bal openen en nog geen twee minuten later lag de bal weer in het net. Ditmaal door zijn broer Kevin, die de bal uitstekend inkopte. Verder waren er nog enkele goeie kansen. Vervolgens liet VEP het varen en kwamen de gasten meer in hun spel en kwam ook Moerkapelle nog kort voor rust tot twee prima mogelijkheden.

Na de thee ging het niet veel anders. Moerkapelle kreeg weer enkele mogelijkheden, maar na een kwartier ging VEP beter voetballen. In de 63e minuut stuurde Kevin Kooijman zijn broer Ferry de diepte in, waarna Stan Daalhuizen de 3-0 voor het intikken had. Er werd bij VEP nog twee keer gewisseld. Max Willebrands en Paul Kleinherenbrink – binnen een halve minuut een gele prent – kwamen de hoofdmacht completeren. Als afsluitertje werd het publiek nog beloond met een vierde goal; dankzij een goeie actie van Willebrands kon Joost Brugman de bal eenvoudig binnen tikken.

Tijdens de winterstop zal de selectie op ‘trainingskamp’ gaan naar Noord-Duitsland om in de vijf wedstrijden na de winterstop de periodetitel wellicht veilig te stellen.

Foto’s: Henk Wit