Logo voetbal 11 De wedstrijd tegen het bezoekende Bodegraven moest VEP op papier winnen, maar dat lukte niet. VEP oogde lusteloos en Bodegraven deed wat het kon. Het eindigde…

1-1, na een late gelijkmaker van de thuisclub.

VEP nam meteen het initiatief en zette de bezoekers onderdruk. Vanwege te langzaam en te slordig spel leverde dat echter niet zoveel op. Bodegraven leek niet bij machte om er iets tegenin te brengen. Tien minuten voor de thee kwam de eerste kans voor de gasten: 0-1. VEP ging er daarna niet beter op spelen en Bodegraven had de beste kans om de voorsprong te verdubbelen.

Ook de tweede helft nam VEP weer het initiatief en wederom zat er veel te weinig pit in het spel om het de bezoekers echt lastig te maken. Bodegraven beperkte zich tot enkele counters. Met nog een kleine tien minuten te spelen, maakte een Bodegraven speler dusdanig opzichtig hands, dat de scheidsrechter maar één ding kon doen: penalty en de gasten mochten verder met tien man. Dit buitenkansje werd echter niet benut door Nils Peters. Even later dan toch de gelijkmaker. Max Willebrands speelde zichzelf behendig vrij en schoot de bal onhoudbaar langs de uitstekende Bodegraafse doelman.

Foto’s: Henk Wit