Logo VEP Afgelopen zondag was Zeist te gast voor de eerste thuiswedstrijd van VEP. In competitieverband stonden beide teams nog nooit tegenover elkaar. In de eerste helft was het Zeist…

wat het betere had van het spel. Met name de eerste twintig minuten speelden de bezoekers slimmer en feller en kreeg de thuisclub maar geen grip op de tegenstander. Net op het moment dat VEP beter in het spel leek te komen, sloegen de bezoekers toe. Een afzwaaier, werd alsnog door de Zeister aanval in het doel gewerkt: 0-1. Tot de rust had Zeist het initiatief, maar zonder gevaar.

Aan het begin van de tweede had Lars v.d. Sluis de 1-1 erin kunnen koppen, maar de bal belandde op de lat. De wedstrijd sleepte zich vervolgens voort en het spel werd er niet beter op. Beide teams moesten de laatste fase met tien man verder. Allen Marcus werd hard onderuit gehaald en reageerde te heftig, waarna beide spelers konden vertrekken. Zeist hield zich, ondanks de voorsprong, vooral bezig met het klagen over elke beslissing en VEP liet zich uit de tent lokken. Dat de Zeistenaren de 0-2 binnen kopte, maakte niet zo veel meer uit.

Foto’s: Anno Visser