Logo VEP voetbalVEP nam in de ouverture van de competitie vanaf het begin het initiatie. Bij de uitvallen werd er echter niet snel aangesloten, waardoor het niet gevaarlijk werd. De Delftenaren waren…

technisch vaardig, maar konden het VEP niet echt moeilijk maken. Na 26 minuten verslikte de doelman van Taurus zich in een bal en Daan Walgreen was er als de kippen bij om het presentje uit te pakken, Nog in de eerste helft had VEP deze voorsprong kunnen verdubbelen. Na de mooiste aanval van de eerste helft schoot Ryan van de Aar helaas naast.

De bezoekers startten de tweede helft iets scherper, maar VEP-doelman Chistiaan Versteegt gaf geen krimp. Daarna gaf VEP gas. Mike van der Steen ging alleen op de keeper af, maar zijn schot eindigde in de handen van de doelman. De wedstrijd werd er daarna niet beter op. Taurus bleef technisch heel aardig voetballen, zonder gevaar te stichten. Tegen het einde hinkte VEP op twee gedachten: de 2-0 forceren of de voorsprong verdedigen. VEP koos het laatste en zakte verder en verder terug. De Delftenaren waren echter niet bij machte om er iets mee te doen.