Afgelopen zaterdag kwam Rohda’76 uit Bodegraven op bezoek. De twee jeugdige ploegen ontliepen elkaar niet heel veel, maar het harde werken van VEP werd beloond met een 1-0 overwinning.

VEP hanteerde in de eerste helft vooral de lange bal. Deze kwam vrijwel nooit aan met als gevolg dat de verdediging uit positie stond en Rohda daardoor gevaarlijk kon worden. Tot echt lastige situaties leidde dit echter niet. Wanneer VEP het met voetbal probeerde op te lossen, ontstonden er wat kansjes. Opvallend was dat een lange bal van Paul Kleinherenbrink uiteindelijk leidde tot een doelpunt. De bal kwam bij Joost Brugman terecht en die bracht Bas von Devivere in stelling, waardoor het net voor rust 1-0 stond.

VEP kwam beter de kleedkamer uit en creëerde wat kansen. Deze werden echter niet benut. De Bodegravers konden daar weinig tegenover stellen , maar omdat het slechts 1-0 stond, bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. De punten blijven uiteindelijk verdiend in Woerden.

Met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden is VEP uitstekend uit de winterstop gekomen. Toekomstig kampioen SCH verloor tegen Siveo zijn eerste punten van dit seizoen. In brede middenmoot daaronder blijft het spannend, mede omdat Zwammerdam, Woerden en Kamerik dure punten lieten liggen.

Foto’s Manfred Nebbeling