Logo VEP voetbalNa de mooie overwinning op koploper ASW, wilde VEP ook in Boskoop een goed resultaat neerzetten. Floreant bleek al snel een niet te onderschatten tegenstander. Ze hadden…

een paar gevaarlijk handige spelers voorin. VEP stond verdedigend goed en met vereende krachten werden de aanvallen van Floreant afgeslagen. Ook VEP wist mogelijkheden te creƫren, waarbij het schot op de paal van Ryan van de Aar het gevaarlijkst was. Voor de thee werd er echter niet gescoord door de strijdende partijen. Floreant wisselde in de rust en dat bleek meteen succesvol. De invaller bleek superhandig en keek VEP tegen een 1-0 achterstand aan.

De bezoekers moesten op zoek naar de gelijkmaker en dat lukete na een uur voetballen enigszins fortuinlijk. Een tot twee maal genomen strafschop werd in de rebound in eigen doel gewerkt Even later moesten de Boskopers ook nog eens met 10 man verder. Een grove overtreding werd bestraft met direct rood. VEP kreeg goede kansen op de voorsprong, maar Floreant bleef ook met tien man gevaarlijk. Het venijn zat hem in de staart: in de blessuretijd bediende Frank Krom heel fraai Ryan van de Aar: 1-2. De aftrap die had moeten volgen, hoefde van de scheidsrechter niet meer.