Logo VEPDankzij een weliswaar nipte overwinning op Rivierwijkers zijn de voetballers van VEP opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper De Dreef (wedstrijd…

meer gespeeld) bedraagt slechts vier verliespunten. In Utrecht keek VEP eerst nog tegen een achterstand aan nadat slordig verdedigingswerk werd afgestraft door de thuisclub: 1-0. 

Vervolgens kwam Rivierwijkers met tien man te staan na een rode kaart wegens natrappen. Nog voor de rust trok Ryan van der Aar de stand gelijk, door raak te schieten uit een vrije trap: 1-1.

In de tweede helft kwam VEP niet meer in de problemen. De Woerdenaren controleerden de wedstrijd. Het leverde echter geen grote kansen op. Lars van der Sluis was dicht bij een treffer, maar zijn kopbal belandde op de lat. Uit een scrimmage werkte Daan Walgreen de bal wel in het Utrechtse doel: 1-2. Daarna ging Rivierwijkers op jacht naar de gelijkmaker, maar bleef de ploeg van traienr Reinier van der Leij zonder al te veel moeite en problemen op de been.