Logo VEP voetbal Na de uitstekende seizoenstart van VEP kwam DIOS uit Nieuw Vennep op bezoek. In de beginfase speelden beide teams in een laag tempo. VEP vertrouwde op de defensie en…

DIOS werd dan ook niet gevaarlijk. Na een kwartier kroop VEP wat uit zijn schulp en zo ontstonden enkele kansjes. Toch kwam het eerste gevaarlijke moment van de ploeg uit Nieuw Vennep en werd er niet scherp verdedigd bij een omschakeling. Het afstandsschot van DIOS werd van richting veranderd en keeper Christiaan Versteegt was kansloos: 0-1. VEP had nog wel kans om de rust in te gaan met 1-1, maar Janick Kemp schoot over.

In de tweede helft begon de thuisploeg wat feller, maar werd Joshua Miltenburg met een rode kaart weggestuurd. VEP stroopt de mouwtjes nog een keer op en werd gevaarlijker. Al snel leidde dit tot succes. Daan Walgreen kopte de 1-1 erin. Enkele minuten later mocht Sebastiaan Krieger aanleggen voor een vrije trap. Hier was niets mis mee, maar de keeper van DIOS tikte de bal uit de kruising.

Ook een schot van Daan Walgreen vond even later het net niet. Aan het einde werd duidelijk dat het harde werken van de 10 Veppers veel energie had gekost en DIOS nam meer initiatief. Net voor tijd werd een onoplettendheidje in de verdediging dan ook hard afgestraft: 1-2 en VEP krijgt daarmee een punt te weinig.

Foto’s: Henk Wit