Logo VEP voetbal Na het verlies tegen Taurus wilde VEP tegen Leidsche Boys een goed resultaat neerzetten. Vanaf de aftrap overtuigde de thuisclub en werd de aanval gezocht. Na een kwartier…

had dat al succes: Peter Vermeij scoorde zijn eerste na zijn terugkeer. Daarna had VEP de wedstrijd al direct kunnen beslissen. Peter Vermeij deed dat uiteindelijk door in de 24e minuut de 2-0 te maken. Een tegenvaller was de blessure van Ryan van der Aar, in zijn plaats kwam Mitch van Haaren. VEP leek de concentratie te verliezen en er gehaast gespeeld, maar bij rust was de stand niet gewijzigd.

Ook de tweede helft was het VEP dat de aanval zocht en na een kwartiertje spelen maakte Sebastiaan Krieger de 3-0 en kon het boek dicht. Enkele minuten later kopte Leidsche Boys echter volledig onverwachts de 3-1 erin. VEP leek gas terug te nemen en geloofde het wel. Gelukkig voor het thuispubliek kon Mitch van Haaren de 4-1 erin koppen. VEP gaf nu echt gas en creƫerde kans op kans. Van Haaren, Van der Steen en opnieuw Van Haaren maakten de zevenklapper compleet. Een riante overwinning waarin bovendien flink aan het doelsaldo werd gewerkt.

Foto’s: Henk Wit