Logo VEP voetbalNa het gelijke spel tegen Delfia stond op afgelopen zondag voor de mannen van coach Reinier van der Leij de lastige uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Bernardus uit Hazerswoude…

op het programma. VEP wilde de aansluiting met de top niet verliezen, dus moest het vol aan de bak.

De bezoekers stonden verdedigend weer als een huis en de afgesproken tactiek bleek uitstekend te werken. Binnen een half uur stonden de Zwart-witten al op 0-2 door treffers van Luuk Janmaat en Frank Krom. De thuisclub kwam er ook regelmatig gevaarlijk door, maar keeper Christiaan Versteegt stond geen vliegen te vangen. VEP werd slordiger en mede daardoor wist de thuisploeg de aansluitingstreffer te maken.

In de tweede helft benutte Bernardus een strafschop en zo stond het toch weer gelijk. Bernardus rook bloed, maar het was VEP dat meteen weer toesloeg. Op aangeven van Luuk Janmaat zette Mike van der Steen de Woerdenaren weer op voorsprong: 2-3. Tien minuten voor het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Onderwater besliste Janick Kemp de wedstrijd met een fraaie treffer.

Trainer Reinier van der Leij kon tevreden terugkijken op de wedstrijd: “We hebben veerkracht getoond. Soms zag het er niet uit, maar dat mag met een 2-4 voorsprong. Ik vond het echt een leuke wedstrijd. Zo hoort voetbal te zijn.”