Logo VEP voetbalNa de fikse thuisnederlaag tegen Altior, was VEP op zoek naar eerherstel.  Makkelijk zou dat niet worden tegen de ongeslagen koploper ASW. Een aantal spelers ontbrak op het appèl…

waardoor jeugdspeler Joost Brugman in de basis stond. De thuisclub opende fel en had het betere van het spel. ASW kwam er wel regelmatig uit zonder kansen te creëren. Na 20 minuten werd het harde werken van VEP beloond. Op aangeven van Daan Walgreen ronde Mike van der Steen keurig af: 1-0. VEP bleef de betere ploeg en zocht naar de 2-0. Die bleef in de eerste helft uit.

In de tweede helft ging de ploeg van Reinier van der Ley door met waar ze gebleven waren. Toen de 2-0 uitbleef, kroop ASW wat uit zijn schulp. VEP zakte wat in, maar tot twee keer toe zorgde doelman Christiaan Versteegt ervoor dat er niet werd gescoord. In de 80e minuut eindelijk wel succes voor VEP. Invaller Ryan van de Aar schoot hard op doel. Deze bal werd door een ASW verdediger van richting veranderd, waardoor de dik verdiende 2-0 op het bord stond en de zege leek binnen. In de 89e minuut scoorde ASW echter de aansluitingstreffer en ineens was het nog even spannend. De overwinning kwam niet meer in gevaar en zo trakteerde VEP de mannen uit Waddinxveen op hun eerste nederlaag van dit seizoen.