Pas diep in de tweede helft slaagde een hard werkend VEP er tegen Kamerik in om de voor rust opgelopen achterstand weg te werken. In de slotfase was de thuisclub.nog dicht bij de winnende treffer, maar het bleef 1-1.

VEP kwam het beste de startblokken. Dat resulteerde in een grote kans voor Chris Daalhuizen die van dichtbij er niet in slaagde de bal in het doel te werken.

Na 23 minuten kwam Kamerik met wat geluk aan de leiding. Een indraaiende voorzet van Rick Veenstra werd door iedereen gemist, inclusief de (te zwaar?) gehinderde doelman Christian Versteegt en viel bij de tweede paal in het doel: 0-1.

Na de rust speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Kamerik. De gelijkmaker viel in de 68e minuut. Invaller Max Willebrands trof doel met zijn eerste balcontact na een vlotte aanval: 1-1.

Dat het daarbij bleef was te wijten aan de onmacht van de VEP-aanvallers en het voortreffelijk werk van doelman Jelle van Schaik die knap redde op schoten van Willebrands. Bovendien had VEP pech, toen een inzet van Lars Sluis op de kruising belandde.

Foto’s: Anno Visser