In een rechtstreeks duel heeft VEP afgrekend met VV Kamerik. De ploeg van Ronald Schalkwijk wist met 4-0 te winnen en drukt VV Kamerik dieper in de problemen, terwijl de Woerdenaren een eerste stap, met het komende programma in het achterhoofd, hebben gezet richting de middenmoot.

Opluchting heerste bij VEP nadat de scheidsrechter voor de laatste keer had gefloten. De ploeg zette en 4-0 uitslag op het bord. De druk stond er ook bij VEP behoorlijk op, want de ploeg wist maar al te goed dat zonder overwinning het elftal in de problemen zou raken. 

Al na zo’n 25 minuten voetbal had Max Willebrands de 1-0 op het bord gezet, maar pas in de laatste tien minuten liep de ploeg via Delano Macnack, wederom Max Willebrands en Ramon Westland verder uit.

Voor VV Kamerik was het duel net zo belangrijk. De ploeg van Yoni Sahertian noteert de afgelopen weken enkele ruime nederlagen en moet vrezen voor het degradatiespook.

VEP – VV Kamerik 4-0 (1-0) 24. Max Willebrands 1-0, 81. Delano Maknack 2-0, 90. Max Willebrands 3-0, 90+3. Ramon Westland 4-0

VEP: Siebe Coffeng; Ralf Schols (Boris den Daas), Paul Kleinherenbrink, Joost Brugman (Tim Daalhuizen), Daan Brandsen; Finn Visser, Jeroen Plug (Bas von Devivere), Daan Visser; Lars van der Sluis (Freek de Langen), Delano Macnack (Ramon Westland), Max Willebrands.

VV Kamerik: Daan van Dijk; Jelle Ruis (Marcel Peters), Ed Kooijman, Roy Hutchinson, Luuk van Schaik (Stef de Boer); Jelmer Knijff, Roy Voorbij (Christiaan van de Laarschot), Jurrie van den Berg; Stef de Boer, Jan Dirk de Bruijn, Michel van Schaik.