Logo voetbal 11 Afgelopen zaterdag beleefden de voetballers van VEP hun thuisdebuut in de competitie met de stadsderby tegen vv Kamerik. Beide ploegen oogden aan het…

begin wat onzeker. Kamerik had het betere van het spel en VEP was zoekende. Het tempo was vaak te laag en wanneer het wat sneller ging, werd het slordig. Christian Versteegt voorkwam net voor rust een achterstand voor VEP.

De tweede helft kroop VEP langzaam uit zijn schulp. Binnen een kwartier was er succes, toen Nils Peters de 1-0 erin schoot. Lang kon de thuisclub niet genieten, want amper twee minuten later lag de bal op de stip na een overtreding in de ‘zestien’ en kwam Kamerik weer op gelijke hoogte.

Toch werden de zwart-witten langzaam maar zeker de bovenliggende ploeg. Eerst kopte Luuk Janmaat nog op de lat, maar in de laatste minuten van de wedstrijd sloeg VEP keihard toe. Uit een counter maakte Menno van Dalen de 2-1 en even later kopte Tim van der Vlugt uit een corner de 3-1 eindstand op het bord.

Het spel was niet groots, de punten bleven in eigen tas en met vier punten uit twee wedstrijden is VEP het seizoen prima gestart.

Foto’s: Anno Visser