Met een vreugdedans eindigde zaterdagmiddag de uitwedstrijd van de mannen van SC Woerden bij Rohda ’76 in Bodegraven. Vrijwel direct na de fraaie en bevrijdende 1-3 van Anass Bouharab, floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Dat deed de fluitist van dienst – dit keer in het geel – nadat hij een wedstrijd geleid had die maar één winnaar verdiende: de uitploeg. SC Woerden was verreweg het gevaarlijkst voor de goal tijdens het hele duel, kreeg de kansen en benutte daarvan de eerste na grofweg 20 minuten spelen.

Het was de sterk spelende Jeffrey Buijt die de doelman van de tegenstander koelbloedig verschalkte. In minuut 34 was het diezelfde Buijt die de wedstrijd voortijdig in het slot leek te gooien.

Maar toen Rohda na rust wist terug te komen tot 1-2, omdat SC Woerden, waar Timo van Helden zijn debuut in de hoofdmacht maakte, ‘weigerde’ de beslissende 0-3 achter de Bodegraafse goalie te werken, werd het ineens weer spannend. Maar opnieuw bleef SC Woerden de ploeg met de beste mogelijkheden, totdat Anass Bouharab zorgde voor een massale vreugde-explosie.

Foto: SC Woerden