Logo VEP Met Ryan van der Aar (te laat gekomen) op de bank startte VEP voortvarend tegen Aurora uit Werkhoven. Om binnen een kwartier toch op achterstand te komen…

na onnodig balverlies, afgestraft door Sander de Bruin: 0-1.

In het levendige duel bouwde VEP vervolgens aan een veldoverwicht, maar moest het attent zijn op de snelle counters van Aurora. In de 21e minuut schoot Lars van der Sluis VEP naast de bezoekers: 1-1. Vervolgens sprong de thuisclub slordig om met de kansen om pas na rust te scoren.

In de zestigste minuut kwam Van der Aar in het veld voor de niet geheel fitte Peter Vermeij. Nadat VEP niet mocht klagen dat de ploeg uit Werkhoven twee grote kansen liet liggen, kopte Mitch van Haaren raak in de 65e minuut: 2-1.

Twee minuten later prikte Van der Aar de bal in de kruising, na geklungel in de defensie van Aurora: 3-1. In blessure tijd zorgde De Bruin (na slecht uitverdedigen van VEP) voor 3-2 en in de 94e minuut liet Van der Aar de Aurora-verdedigers zijn hielen zien en tikte de bal beheerst langs de doelman: 4-2. Een verdiende zege voor een keihard werkend VEP.

Foto’s: Anno Visser