Logo Knotwilgenloop Afgelopen zaterdagmiddag beleefde de Knotwilgenloop, georganiseerd door de Woerdense Atletiekvereniging Clytoneus, weer een uitstekende editie.

Het parcours was ook dit jaar vanaf de atletiekbaan via Kromwijk en het Linschoter Bos richting Oudewater en terug. Weliswaar stond er een stevige en koude wind, maar het zonnetje maakte dat grotendeels goed.

Prachtig loopweer voor een uitermate boeiend wedstrijdverloop. Hoofdmoot is zoals elk jaar de wedstrijd over een halve marathon en die wedstrijd werd overtuigend gewonnen door Woerdenaar Wilfred Verhagen. Hij kwam, gezien zijn leeftijd, uit in de categorie Masters 35+. Met zijn eindtijd van krap een uur en een kwartier bleef hij Luuk Vermunt bijna een minuut voor. Met een eindtijd van 1 uur, 22 minuten en een beetje, wist Maarten Bastijns uit Mol als prestatieloper heel knap tussen de wedstrijdlopers in de top-tien te eindigen.

Naast de halve marathon kent de Knotwilgenloop ook een prestatieloop over 15 km, 10 km en 5 km. Het aantal deelnemers op alle afstanden tezamen bedroeg ruim 400 deelnemers en dus kan de Woerdense atletiekvereniging terugkijken op een geslaagd en een gewaardeerd evenement.

Foto’s: Henk Wit