De politie heeft op verschillende plaatsen in de regio verkeerscontroles uitgevoerd, zo meldt RTV Utrecht. Daarbij werden meerdere boetes uitgedeeld en ook werden er mensen aangehouden.

In totaal werden er in Utrecht zo’n 300 auto’s, brommers en fietsers gecontroleerd en 117 bekeuringen uitgeschreven. Meerdere automobilisten kregen een bekeuring voor niet-handsfree bellen, rijden zonder rijbewijs en rijden op het fietspad. Negen mensen zijn aangehouden, één van hen had een grote hoeveelheid harddrugs op zak. Anderen waren onder invloed van drank of drugs en iemand moest nog DNA afstaan vanwege een ander delict.

In de gemeente De Ronde Venen werden meer dan 350 automobilisten van de weg gehaald voor een blaastest. Drie bestuurders hadden te veel gedronken, twee anderen waren onder invloed van drugs. Eén bestuurder negeerde een stopteken van de politie. De man kreeg een bekeuring, net als twee automobilisten die reden zonder rijbewijs.

Daarnaast reed iemand in een voertuig dat niet verzekerd was. Ook deze bestuurder kan een boete verwachten. Veertien bekeuringen zijn uitgeschreven voor onder meer het rijden zonder gordel.