Logo Volleybal VTCAIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag na zes opeenvolgende overwinningen een 3-2 nederlaag geleden tegen de hoger het hoger geklasseerde reserves van het Amsterdamse US.

Het was de vierde vijfsetter op rij voor de formatie van trainer/coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm. Na het 25-13 verlies in de eerste set zag het daar overigens nog niet naar uit.  De thuisploeg was in het begin van de wedstrijd oppermachtig. De bezoekers haalden hun niveau niet en boden daardoor weinig weerstand. Het was dat de Amsterdammers nog een aantal fouten produceerden, anders was het verschil in de eerste set groter geweest.

VTC Woerden krabbelde in de tweede set langzaam maar zeker uit het dal en wist die set alsnog met 22-25 te winnen. De derde en vierde set leken op elkaar met als grootste verschil de winnaar van de set. De thuisploeg won de derde met 25-18, maar de Woerdense dames zegevierden in de vierde set met 18-25. Zo belandde de Woerdense ploeg in een vijfde set. De voorgaande drie wedstrijden werden na een 2-1 achterstand in sets alsnog gewonnen, maar in Amsterdam ging die vlieger niet op. De thuisploeg sloeg zich via 9-9 naar een 15-9 winst.