Logo Waterpolo2 Na vijf winstpartijen moesten de dames van ZPC Woerden het afgelopen zaterdag afleggen tegen VZC-E&P uit Veenendaal, dat bekend staat om om hun fysieke spel.

In de eerste periode werd wel hard gewerkt, maar niet gescoord. Het resulteerde in een 0-0 stand na vijf minuten spelen. Na een minuut in de tweede periode viel het eerste tegendoelpunt. De Woerdensen konden daarna een man-meer situatie niet verzilveren en Veenendaal scoorde nog twee keer, alvorens Lisa Brandsen iets terug wist te doen, waardoor het tweede deel voor de rust met een 3-1 achterstand werd afgesloten.

Vol goede moed startten de Woerdense dames aan het derde kwart, maar na een dikke minuut viel de 4-1. Keepster Roos Kiesel kwam in een één op één situatie terecht en werd zij gepasseerd. Vlak voor het einde van de derde  periode maakte Veenendaal ook nog de 5-1. ZPC Woerden zag wel in dat het heel erg lastig ging worden om deze wedstrijd nog om te buigen naar winst, maar bleef toch knokken. Het mocht niet baten en nadat VZC de 6-1 had gescoord, kreeg Jorienke Krieger de kans om de  eindstand op een iets dragelijkere 6-2 te zetten door in de laatste minuut haar doelpuntje mee te pikken.

Foto: PR
45 zwemclub woerden