DHSC had afgelopen zaterdag onder toeziend oog van Wesley Sneijder een bliksemstart. Al na vijf minuten scoorde Tim van de Berg de 1-0. Direct daarna kon de DHSC-doelman vol aan de bak. Kansen voor Deen Embricqs en Mark van der Weijden vonden door toedoen van de Utrechtse goalie het vijandige net niet.

Sportlust had het zwaar op het het slechte veld en daarnaast moeite met de agressief spelende tegenstander. De ploeg van Patrick Loenen was wel de voetballende ploeg. Mark van der Weijden maakte dan ook de verdiende 1-1 in de 19e minuut. Dit was ook de ruststand en hier was DHSC het meest tevreden mee. Zo liet voor Mark van der Weijden voor de thee nog drie 100% kansen liggen.

Na de rust waren de Utrechters de betere ploeg. Het team speelde net als in de eerste helft agressief en had minder moeite met de vrije man op het middenveld bij Sportlust. Toch bleven echte kansen uit. Tot de 68e minuut Emre Bal ontsnapte aan de buitenspelval en de 2-1 maakte. Dit was tevens de eindstand van de boeiende topper.

Trainer Loenen analyseerde na afloop dat op basis van de tweede helft de overwinning verdiend was voor DSHC. Had Sportlust echter de kansen voor de rust benut, dan was de thuisploeg er waarschijnlijk niet meer aan te pas gekomen. Door 2-1 zege stijgt DHSC naar de tweede plaats, de rood-witten staan een treetje lager op plek drie.

Foto’s: Arie Verhagen