In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen stond er voor de rood-witten kampioenen niets meer op het spel. Tegenstander SVL had minimaal één punt nodig om in de eerste klasse te blijven. In de 30e minuut kwam SVL via Van Eem op voorsprong. Dit was ook de verdiende tussenstand. De ploeg van Patrick Loenen speelde ongeïnspireerd en liet na de kansen die het kreeg te benutten.

Ook na rust wilde Sportlust wel, maar ontbrak het aan scherpte. In de 70e minuut kon SVL de bal achter Fabien van Jaarsveld tikken en zette het de 2-0 op het scorebord. Drie minuten later was het weer raak. Van Eem maakte zijn tweede doelpunt en zette SVL op een geflatteerde, maar zeker niet onverdiende, 3-0. Issarti zorgde nog voor de eretreffer en bracht de eindstand op 1-3.

Na afloop van de wedstrijd werden de vertrekkende keepers Van Jaarsveld en De Leeuw door voorzitter Jan van den Heuvel in het zonnetje gezet. Het team van Patrick Loenen kan nu gaan genieten van een welverdiende vakantie na een fantastische seizoen. Volgend seizoen zullen de Woerdenaren zich mogen bewijzen in de hoofdklasse.

Foto’s: Arie Verhagen