Logo Waterpolo2 Het damesteam van ZPC Woerden kreeg afgelopen zaterdag in het Batensteinbad de thuiswedstrijd tegen het 4e team van UZSC uit Utrecht voor de kiezen.

De dames hadden voor ogen om een goede wedstrijd neer te leggen en na afloop van de wedstrijd te kijken wat de stand zou zijn.

Het kampioenschap van vorig jaar, de nieuwe trainer en nieuwe teamsamenstelling leveren dit seizoen zware partijen op. Het eerste part gingen de dames goed van start. Er werd een goede verdediging neergelegd waar de Utrechters toch enigszins door werden verrast. Door een doelpunt van Anouk Tersteeg eindigde het part in 1-2.

In het tweede part schakelden de bezoeksters een tandje bij en dat was voor Woerden teveel van het goede. Door vele breaks van UZSC eindigde part 2 in 7-2 in het voordeel van Utrecht. De Woerdense goal was van Bianca van den Bosch. 

In het derde en vierde part van de wedstrijd gingen de dames van Utrecht op dezelfde voet verder en had ZPC Woerden hier geen antwoord op. Uitsluitingen en vele breaks tegen waren het gevolg. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een eindstand van 2 doelpunten voor Woerden en 16 voor UZSC.

Foto’s: Anno Visser