Logo Polsstokverspringen5 Afgelopen zaterdagmiddag werd op de schansen in Zegveld de strijd gestreden om het fel begeerde Zegvelds Kampioenschap. Toen alle stofwolken waren opgetrokken…

was er bij de Senioren een verrassing te noteren. Torenhoog favoriet Jaco de Groot uit Woerden werd op waarde afgetroefd door Erwin Timmerarends uit Montfoort. De derde stek was voor Thomas van Midden.

Bij de dames viel er geen verrassing te noteren. Wendy Helmes werd eerste voor Dymphie Baas-Van Rooijen, die op haar beurt weer Julia van Eijk achter zich hield.

Haastrechter Lucas van Eijk bezorgde algemeen lijstaanvoerder bij de Junioren, Richard van Bemmel een onverwachte nederlaag. Matthieu van Vuuren mocht in deze categorie de bronzen plak ophalen.

Bij de Jongens is één ding ook zeker, dat de eerste plaatst bijna zeker is. Hoewel het de laatste wedstrijden bijzonder spannend is geeft Reinier Overbeek uit Benschop maar weinig ruimte aan de concurrentie. Plaatsgenoot Roy Velis haalde het zilver op en Guus Hoogland klom op het podium voor een bronzen medaille.

De Jaarveldse Demi Groothedde versloeg bij de Meisje de zilveren Lizanne Schilt en de bronzen Suzanne Mulder.

Foto’s: Anno Visser