Logo Polsstokverspringen2 Bij polsstokverspringwedstrijden, de afgelopen zaterdag in Polsbroekerdam om de felbegeerde Jeva Bokaal, konden enkele verrassingen worden genoteerd.

Gedoodverfd favoriet voor de bokaal was de Montfoorter Erwin Timmerarends bij de senioren, maar winst was er deze keer niet voor hem bij, die ging vrij verrassend naar Rian Baas uit Oudewater, die bijna een halve meter verder sprong dan de man uit Montfoort, die met de derde stek genoegen moest nemen, want ook Wilco van Amerongen uit Benschop sprong verder.

Bij de dames werd er orde op zaken gesteld door Dymphie van Rooijen uit Harmelen. Na twee nederlagen stond zij weer op het hoogste treetje van het ereschavot. Wendy Helmes uit IJsselstein werd tweede voor Demi Groothedde uit Jaarsveld. Eline Duurkoop uit Woerden werd vijfde.

Bij de Junioren sprong Haastrechter Daniel Cluistra het verst van allemaal, op eerbiedige afstand gevold door Woerdenaar Bas van Leeuwen en Lucas van Eijk uit Haastrecht.

Bij de jongens waren er dit keer geen opzienbarende gebeurtenissen. Reinier Overbeek uit Benschop troefde de beide Linschotenaren Corné de Regt en Jelle Timmerman af en verwees hen naar plek twee en drie van het podium.

Foto: Sofie Strien
2017 06 17 PHOTO 00000003