Logo Kunstgras2 De vervanging van de kunstgrasvelden van de Bodegraafse voetbalclubs RVC’33 en WDS wordt meer dan dubbel zo duur als is begroot: inplaats van 4 ton wordt het bijna één miljoen.

Verschil is o.a. dat als vulling kurk zal worden gebruikt in plaats van rubber. Ook is er geen rekening gehouden met 21% omzetbelasting en indexering. Deze tegenvaller houdt in dat er de komende vier jaar geen geld meer is voor andere investeringen, o.a. voor de velden van Esto en Rohda’33 waarvan de boven- en de onderlaag zijn versleten. Bij vervanging voor deze velden zou ook eenzelfde bedrag van een miljoen euro nodig zijn. Dit is al uitgelekt uit een inspectierapport. Bodegraven heeft hiervoor nog geen bedrag in de begroting opgenomen.

Koevoets, de voorzitter van de stichting Buitensportvoorzieningen heeft de gemeenteraad nu voorgesteld ook deze twee kunstgrasvelden mee te nemen in de aanbesteding om zo een flinke korting te kunnen bedingen. De wethouder wil eerst nog het officiële inspectierapport betreffende de velden van Esto en Rohda afwachten alvorens een besluit te nemen. De aanbesteding wordt op 18 april in de gemeenteraad besproken.

Foto: RTV Bodegraven
kunstgras