Logo Bonaventura Na het succes in 2014 werd er afgelopen zaterdagavond in de Woerdense Bonaventurakerk een oecumenische Veteranenkerkdienst gehouden. Pastoor Huub…

Spaan was gastheer voor deze speciaal samengestelde dienst, die werd geleid door dominee Gerrit Schouten en krijgsmacht-aalmoezenier en veteraan Leon Evers. Zij werden daarbij  muzikaal bijgestaan door het kerkkoor Jubilate Deo, onder leiding van Geerten Liefting, dat voor deze gelegenheid werd begeleid door een orgel, piano, harp en een doedelzak. Tijdens de viering werden drie verschillende aangrijpende verhalen verteld over hoe het een uitgezonden militair vergaat in de samenleving na zijn terugkeer van zijn missie.

Na de oecumenische viering kregen de bezoekers na de pauze een wat ongewoon, maar toch tegelijkertijd zeer toepasselijk optreden van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers voorgeschoteld. De avond werd afgesloten met de tropische geluiden van de Steelband van de Tamboers en Pijpers. Dit warme, aparte geluid bleek hartveroverend en zorgde voor kippenvelmomenten en ontroering.

Foto’s: Anno Visser