Logo Rohda76 Bodegraven Rohda ’76 heeft een nieuwe loot aan de voetbalstam: veterinnenvoetbal. Een echte primeur voor de Bodegraafse voetbalvereniging. Sinds jaar en dag…

bestond het ledenbestand uit pupillen, junioren en senioren. Jongens en meisjes, maar ook mannen en vrouwen die wekelijks in competitieverband hun wedstrijden spelen.

Daarnaast kent Rohda ’76 het zogenoemde papa-voetbal op vrijdagavond. Dan spelen de ‘vaders van’ een onderling trainingspartijtje. Zij hoeven niet (meer) zo nodig competitiewedstrijden te spelen, maar willen in hun eigen tempo op een ontspannen manier samen een uurtje lekker tegen een bal aan trappen.

Dat laatste wil ook een groep vrouwen. Deze Rohda-leeuwinnen hebben hun eerste training er inmiddels op zitten. Voor sommigen een hernieuwde kennismaking met de bal, voor anderen een nieuwe ervaring. Twintigers en dertigers. En bij een enkeling staat op het geboortekaartje een jaartal dat in de buurt komt van de oprichtingsdatum van Rohda ’76.

Iedere maandagavond wordt er getraind tot aan de winterstop. Misschien dat we in het nieuwe jaar vriendschappelijke wedstrijden gaan spelen tegen andere veterinnenteams in de regio’’, ontvouwt initiatiefneemster Danielle Boekensteijn de plannen voor de komende maanden. Zij hoopt dat er nog meer gelijkgestemde vrouwen bij de groep komen aansluiten.

Foto: RTV Bodegraven
Trainer Piet Spannemaker geeft uitleg over de training
rohda